De regie van de preventieve, acute en chronische zorg ligt bij de huisarts. Het is een uitdaging om deze zorg goed inhoud te geven en te organiseren. Wetenschappelijke kennis is hiervoor onontbeerlijk.
Opleiding
Een kaderopleiding leidt de deelnemende huisartsen op tot experts. De eerste taak van kaderhuisartsen-HVZ is het optimaliseren van de klinische zorg voor de eigen cardiovasculaire patiënten. Consultatie van collegae, onderwijs, richtlijnontwikkeling en deelname aan onderzoek behoren ook tot het palet van de kaderarts. Deze kan daardoor een rol vervullen bij opleiding, nascholing, alsook in vakgroepen huisartsgeneeskunde, regionale en nationale overlegstructuren
De nadruk ligt op onderwijs in de actuele wetenschappelijke inzichten op alle gebieden van hart- en vaatziekten. Onderwijs wordt verzorgd door huisarts-experts en specialisten. Na afronding van de kaderopleiding HVZ zijn de deelnemers in staat tot wetenschappelijk onderbouwd(e):
- risicomanagement
- diagnostiek
- acute zorg
- chronische zorg
- geven van onderwijs, coaching en consultatie
- beoordelen van wetenschappelijke publicaties
Daarnaast worden de deelnemers geschoold in praktijkorganisatie, wetenschappelijke vorming en kennisoverdracht & kwaliteitsbevordering.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Vakgroep Huisartsgeneeskunde, Universiteit Maastricht
Dhr. Robert Willemsen, coördinator kaderopleiding
T 043 388 23 28
E robert.willemsen@maastrichtuniversity.nl
Mw. Karin Aretz, secretariaat
T 043 388 22 13
E karin.aretz@maastrichtuniversity.nl
W www.huisartsgeneeskundemaastricht.nl/wat-bieden-wij/nascholing/hart-en-v…