Register Erkend Kwaliteitsconsulent

Registratie-eisen (initiële registratie)

  • Succesvolle afronding van een basisopleiding (klik hier voor de opleidingen)
  • Ben je al Kaderhuisarts? Dan mag je ook de verkorte basisopleiding volgen.

Werkwijze registeren

Je kunt via GAIA een aanvraag tot registratie indienen. Volg daarvoor deze link. Je kunt in GAIA documenten uploaden, zoals een certificaat van jouw basisopleiding. Wij nemen je aanvraag na ontvangst in behandeling. Je ontvangt via GAIA een bericht over het wel of niet toekennen van een registratie. Soms stellen wij je nog een extra vraag wanneer iets niet duidelijk is. Wij informeren je zo snel mogelijk over ons besluit met een maximale wachttijd van 3 maanden.

Herregistratie-eisen (vervallen per 1 januari 2024)

Per 1 januari 2024 vervallen alle herregistratie-eisen voor EKC bij het CHBB.  

Dit betekent dat bij jouw komende herregistratie je niet meer gevraagd wordt naar je gewerkte uren als EKC en de gevolgde nascholing, zoals in de huidige situatie wel het geval is.  Dit besluit komt mede voort uit de Visie kwaliteitsbeleid in de huisartsenzorg waarin LHV en NHG hebben afgesproken om te werken aan lastenvermindering en vertrouwen in de professionals. 

Het CHBB adviseert wel om om kennis en kunde op peil te houden en relevante nascholingen volgen, ook al toetsen we hier niet meer op. Klik hier voor onze scholingspagina.

LET OP: is jouw registratie in het verleden al verlopen en wil je alsnog worden geregistreerd? Dan dien je opnieuw de basisopleiding te volgen en je in te schrijven bij het CHBB. Daarna loop je mee in de nieuwe herregistratieprocedure.

Nieuwe werkwijze herregistreren

Twee maanden voordat je registratie afloopt (datum van expiratie), ontvang je automatisch een melding via de mail uit GAIA/PE-online. In GAIA kun je vervolgens via een verklaring aangeven of je al dan niet als EKC geregisteerd wilt blijven.  

Als je kiest voor het verlengen van je registratie voor 5 jaar, word je doorverwezen naar de betaalpagina om het tarief te voldoen. Als de betaling is ontvangen, is jouw aanvraag tot herregistratie voor 5 jaar akkoord.  

Als je kiest om jouw registratie niet te verlengen, kun je dit ook aangeven in GAIA. Je wordt dan uit het EKC-register van het CHBB gehaald. Je kunt je functie als EKC niet meer uitoefenen.  

Let op: de herregistratie-eisen vervallen per 1 januari 2024, maar de nieuwe omgeving voor EKC in GAIA is pas vanaf 1 april 2024 zichtbaar. Er geldt een coulanceregeling tot en met 31 maart 2024: het CHBB controleert niet meer op de herregistratie-eisen.

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met het CHBB via info@chbb.nl.  

Kosten

Je betaalt bij aanvang van jouw registratie of herregistratie kosten. Lees hier meer over bij: registreren en herregistreren.

Overige informatie

Meer lezen:

  • over de oprichting van het CHBB register, criteria en inschrijving in de uitgebreide registerbeschrijving (deze wordt nog aangepast naar de nieuwe situatie rondom het vervallen van de herregistratie-eisen).